Wie zijn wij?

Wij zijn een Scoutinggroep die al sinds 1974 gevestigd is in Apeldoorn, in de wijk De Maten. Elke week staan onze gekwalificeerde vrijwilligers van de groep klaar voor alle kinderen die bij ons het Scoutingspel willen spelen. Onze Scoutinggroep biedt kinderen en jongeren een plezierige vrijetijdsbesteding.

Samenwerken, avontuur, respect voor elkaar en de leefomgeving, zelfredzaamheid en ontplooiing zijn hierbij centrale thema’s. Naast de speltakleiding, die wekelijks de programma’s verzorgt, zijn ook de bestuursleden en ouders actief bezig om onze leden een geweldige Scoutingervaring te bezorgen. Onze Scoutinggroep is aangesloten bij de overkoepelende, landelijke organisatie Scouting Nederland, de grootste jeugdorganisatie van Nederland.

Doelstelling

Scoutinggroep Hertog van Gelre is een open groep waar iedereen zichzelf kan zijn, maar het bovendien heel gezellig heeft! Binnen de groep is er ruimte en respect voor iedere levensbeschouwing, op voorwaarde dat de uitvoering van het spel hierdoor niet wordt belemmerd.

Als uitgangspunt hebben wij de doelstelling van Scouting Nederland:

“Het bevorderen van het Scouting programma in Nederland op grondslag van de ideeën van Lord Baden Powell, om daarmee een plezierige beleving van de vrije tijd te bieden aan meisjes en jongens, waardoor een positieve bijdrage wordt geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid.”

Voor meer informatie over onze organisatie, kun je het huishoudelijk reglement bekijken >