Scouts (11 – 15 jaar)

Ben jij tussen de 11 en 15 jaar en heb je zin in actie? Word lid bij Scoutinggroep Herog van Gelre en beleef uitdagende avonturen bij de scouts! Samen met je nieuwe vrienden doe je super gave dingen waar je ook nog eens wat van leert. Leer klimmen, kano op toffe plekken, ga op zomerkamp, kook op je eigen kampvuurtje en ontdek de wereld om je heen! 

De scouts van 11 tot en met 15 jaar heten ‘scouts’. Scouts zijn niet meer bezig met het spelen in thema, zoals bij de welpen (7-11 jaar) het geval is. Bij de scouts ligt de focus op het bewust ontwikkelen van hun Scoutingkennis en -vaardigheden. In de Scoutsgids maken scouts kennis met zeven jongeren die samen in een ploeg zitten en met wie zij zich kunnen identificeren. Zeger, Marloes, Mick, Radboud, Naomi, Tess en Jesper hebben allemaal hun eigen interesses en karaktereigenschappen.

Zelfstandigheid

Naast samenwerking en elkaar helpen als er problemen zijn, is het ook belangrijk dat scouts (een deel van) een opkomst leren organiseren. Deze groep scouts wordt op deze manier relatief zelfstandig en de scouts worden voorbereid op de volgende speltak, de explorers, waarin ze zelf activiteiten gaan organiseren. Zo blijven scouts zich steeds verder ontwikkelen, dit heet bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn’.


Kom kijken wat we doen!

Wat voor jou? Kom dan kijken en meedoen. Je kan zes keer gratis komen kijken. 
Aanmelden kan hier > 

Wij hebben twee scouts groepen (speltakken): 

  • Maarten van Rossum troep (jongens, 11-15 jaar)
    op zaterdag van 14:00 tot 16:30

  • Tijgervendel (meiden, 11-15 jaar) 
    op zaterdag van 9:30 tot 12:00. 

Wij zijn het Tijgervendel!

En wij zijn een leuke en gezellige groep, met alleen maar leuke meiden erin. Wij hebben elk jaar verschillende kampen. Zoals het ouder/verzorger-kind kamp dat houd in dat er van elk kind een ouder/verzorger mee mag. We doen dan meestal een race tussen de ouders/verzorgers en kinderen, altijd is het heel gezellig! Ook tijdens de opkomsten doen we leuke dingen. De ene week bakken wij iets lekkers en de andere week leren we iets over knopen. Weer een andere week doen we leuke spelletjes.

Conclusie: We doen elke week iets anders, maar altijd wel iets leuks :)! Onze leiding zijn super gek en raar, maar ze staan altijd voor je klaar.

Helin & Ilse