Ouderparticipatie

Via het onderstaand opgaveformulier kun jij je aanmelden voor een klusje voor onze scoutinggroep.

Of je liever even komt schoonmaken, een klusje uitvoert…of ons liever komt helpen tijdens ons Koningsdag-feest. Je kan zelf kiezen en zelf bepalen wanneer (op vaste momenten).
Afhankelijk van de activiteit duur één activiteit 2 uur tot een dagdeel.

Voor aanmelden koningsdag 2024 graag via deze link: https://forms.gle/j8kxsDzmHzmPqZRy9

 


  Wanneer is je hulp nodig?

  Naast de maandelijks terugkerende klussen die gedaan kunnen worden, zijn er ook momenten dat je hulp hard nodig is.

  *Deze klus wordt aangekondigd via mail/app en/of social media.

  Waarom doen we dit?

  Scoutinggroep Hertog van Gelre wordt volledig gerund door vrijwilligers. 
  Ook de opkomsten worden door onze speltakleid(st)ers in hun vrije tijd voorbereidt en uitgevoerd. Dit kost ze wekelijks veel tijd en energie, maar doen dit met veel plezier en nog meer enthousiasme! Maar het vergt veel van ze; we mogen dit niet onderschatten! 

  Vandaar dat we jouw hulp, als ouder/verzorger van een HvG-lid, nodig hebben om andere noodzakelijke klussen of activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan schoonmaken, klussen, collecteren, hulp bij Koningsdag, enz. Door jouw hulp kunnen we voorkomen dat we bedrijven moeten inhuren om deze klussen alsnog uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan een schoonmaakbedrijf of klusbedrijf.

  De besparing in kosten leidt tot de huidige lage contributie
  Deze willen we in de toekomst ook laag houden!

  We verwachten hierbij jouw hulp en verantwoordelijkheid.

  Doordat iedereen meehelpt, gaat het per persoon slechts om een geringe inspanning.
  Vele handen maken immers licht werk!


  Voor welke klus of activiteit kun je je opgeven? 

  Je kan ook natuurlijk kiezen om vrijwilliger te worden. We zoeken altijd bijvoorbeeld leiding of bestuur. Lees hier meer over op de vrijwilligerspagina.

  Afkopen

  Stel dat je, om welke reden dan ook, geen deel wilt of kunt nemen aan de geboden activiteiten. Dan bieden we je de mogelijkheid om je verplichtingen af te kopen voor een bedrag van €30,= per jaar.

  Het bestuur van de Hertog van Gelre controleert aan het einde van elk jaar (eind december) of alle ouders aan hun verplichting hebben voldaan. Mocht dit niet het geval zijn, dan zal de penningmeester het bedrag via automatische incasso innen.

  Natuurlijk hebben we liever dat je meehelpt met de aangeboden activiteiten, maar je hebt wel een keuze. Dat is natuurlijk ook belangrijk.