Onze omgeving

Onze blokhut ligt in een rustige buurt. Per openbaar vervoer en met de auto zijn wij zeer goed te bereiken. In de omgeving zijn veel leuke dingen te doen, zoals de Apenheul, Julianatoren en zwemmen in leuke zwembaden. In de omgeving van Apeldoorn is prachtige natuur aanwezig, o.a. de Veluwe met veel bossen en heides. 

Winkels

In de omgeving van de Scoutburcht zijn 2 winkelcentra voor inkopen. Een op ongeveer 500 meter (een supermarkt en een cafetaria) en de andere, de Eglantier (zeer uitgebreid, meer dan 60 winkels) op 1 km. Op 6km afstand zit het centrum van Apeldoorn. Apeldoorn beschikt over de langste winkelstraat van Nederland. 

Attracties

 • Kinderparadijs Malkenschoten
  Veel meer dan alleen een Kinderboederij, op 4km afstand. Bouw je eigen hut, klim en klauter er op los in het uitdagende parcours of stap met je vrienden in de waterfietsen! De dieren en vissen voeren, spetteren op de spetterplek, trampoline springen, midgetgolfen en een rondje over het park in de Binkytram, de kinderen ontdekken het bij Kinderparadijs Malkenschoten.
 • Kinderboederij De Maten
  Een kleinschalige kinderboederij op 2km afstand. Naast dierenweiden en een knuffelwei, zijn er volières, eendenvijvers en een moerasje. Verder is er een kleine beestjestuin en een voederautomaat waar u tegen betaling speciaal dierenvoer kunt krijgen. Tegenover de kleine speeltuin vindt u in de zomermaanden een gezellig terras waar u terecht kunt voor limonade, een kop koffie en/of thee en wat lekkers.
 • Recreatiegebied Bussloo
  Lekker zwemmen in de zomermaanden in deze plas. Op 10km afstand van onze blokhut. Diverse zandstranden, ruime ligweiden en vele voorzieningen maken Bussloo tot de ideale plek voor een dagje uit. Kinderen vermaken zich uitstekend op het strand en bij de verschillende speeltoestellen, vooral bij het Kinderstrand van de Withagen of bij de Robberskamp.
 • Zwembad Malkander
  Dit zwembad beschikt over een binnen en buiten zwembad en ligt op 4km afstand. Lekker zwemmen en spetteren; kom genieten in Aquacentrum Malkander. Ontdek de verschillende binnen- en buitenbaden, de supersnelle glijbaan of ontspan van de wellness zoals de whirlpool, stoomcabine en zonnebanken.Voor kinderen worden regelmatig activiteiten georganiseerd. 
 • Paleis Het Loo
  Proef de Nederlandse geschiedenis in Paleis Het Loo, op 8km afstand. Bekijk de 17e eeuwse tuinen, hedendaagse tentoonstellingen en de Oranje-geschiedenis bij Paleis Het Loo in Apeldoorn!
 • De Apenheul
  Het leukste dagje uit tussen de apen. Een dierentuin (afstand van onze blokhut: 12 km) met alleen maar apen! In het groene dierenpark vind je bijna 300 apen. Daarvan loopt meer dan de helft gewoon los tussen de bezoekers!
 • Het Klimbos
  Het Klimbos de Veluwe ligt op 12 km afstand. Het Klimbos de Veluwe in Apeldoorn is wat je noemt het klimbos der klimbossen. Hier vind je maar liefst 8 verschillende klimavonturen en circa 120 verschillende overgangen. Oplopend in moeilijkheidsgraad en hoogtes van 2 tot niet minder dan 18 meter. Daar word je wel even stil van… Heel even maar, want je weet: klimmen in zo’n bos wordt lachen, gieren, brulleehhhhh!
 • De Julianatoren
  Een attractiepark voor een leuk dagje uit. De Julianatoren is een gezellig, veilig en overzichtelijk pretpark. Het pretpark, met méér dan 60 te gekke attracties, biedt een heerlijk dagje uit aan kinderen van 2 tm 12 jaar.
 • De Veluwe
  Apeldoorn ligt midden op de Veluwe. Dit biedt een geweldige omgeving voor hike’s. Binnen enkele minuten zit je midden op de Veluwe en kan je kilometers lopen. Ga bijvoorbeeld is hiken bij Radio Kootwijkde Kroondomeinende Hoge Veluwe of Het Leesten.
 • Scoutingkampeerterrein De Vrijenberg in Loenen
  Ideaal kampeerterrein (labelterrein) voor een overnachting tijdens een meerdaagse hike. Overnacht in de prachtige bossen van de Veluwe en loop langs de Loenense waterval. 
 • Scouting kampeerterrein Spelderholt in Hoenderloo
  Nog een prachtig kampeerterrein (labelterrein) voor een overnachting tijdens een meerdaagse hike. Terrein zeer geschikt voor puur kamperen. Beschikt over verschillende zandvlaktes voor het echte Veluwe gevoel. 

Onze blokhut bekijken? Maak dan nu een afspraak met ons >