Geschiedenis

Sinds 2 oktober 1974 speelt de Scoutinggroep Hertog van Gelre het spel van Scouting in de wijk de Maten te Apeldoorn.

De eerste jaren werden gekenmerkt door een gestage groei. Doordat wij geen eigen onderkomen hadden hielden de diverse speleenheden hun opkomsten op verschillende locaties verspreid in de Maten. Hierdoor werd de noodzaak van een eigen onderkomen steeds groter. Na jaren van voorbereiding konden wij in 1985 eindelijk onze eigen blokhut ‘De Scoutburcht’ aan de Polderweg in gebruik nemen. De groep ontwikkelde in de loop der jaren een aantal gebruiken en tradities waardoor een eigen identiteit ontstond.

21 juni 1999 werd een zwarte bladzijde in de geschiedenis van onze groep. Onze blokhut brandde die dag tot de grond toe af. En dat net aan de vooravond van ons 25 jarig-jubileum. Dit jubileum hebben we ondanks de brand toch nog kunnen vieren met het opvoeren van een eigen musical in een volledig gevulde schouwburg Orpheus.

Vanaf september 1999 tot en met maart 2003 waren we te gast in basisschool de Marke en de laatste maanden tot het nieuwe gebouw klaar was draaiden we de opkomsten in een oude boerderij aan de IJsseldijk.

Sinds 18 oktober 2003 draaien we – na ruim 6 jaar – weer in ons eigen clubhuis. Onze groep beleeft veel plezier aan de ruim opgezette blokhut. Er is genoeg ruimte voor iedereen. In 2012 heeft er een uitbreiding van de douches plaatsgevonden. Wij hebben nu 3 douches in plaats van 1. Daarnaast zijn we in 2012 bezig geweest met een nieuwe buitenopslag plaats. Al met al blijven we druk met verbeteringen aan ons mooie onderkomen. Kom een keer kijken!