Raaf Reinoud blog #1

Hee, hallo, Raaf Reinoud hier!

En als je nou denkt: wie is Raaf Reinoud? Dan heb je misschien op de opkomsten gemist dat ik binnen ben komen vliegen. Ik ben de jubileum-mascotte van het 50-jarig bestaan van onze eigen groep! En jullie mogen mij filmen als ik mee doe met jullie opkomsten en kampen. Ik zie dus alles wat jullie doen op scouting. En dat is heel leuk!

Ik ben dus ook bij alle speciale activiteiten geweest die voor het feestjaar zijn georganiseerd. Echt heel tof! Ik zag een boerenkoolfuif, waar we met z’n allen heel lekker boerenkool gegeten hebben. En daar hebben jullie kennis gemaakt met mij en het supergave jubileumlied (kennen jullie ’t refrein al uit jullie hoofd? De HVG, de HVG, zwart-gele dassen, kaart en kompassen, doe met ons mee…)

En ergens in februari was er een leuke middag voor alle leiding en kaderleden (dat zijn degenen die geen leiding zijn, maar die wel zorgen dat jullie een schoon gebouw en spullen hebben om opkomsten mee te doen). Ze deden het spel “Taskmaster”. Daarbij moeten groepjes opdrachten uitvoeren die door de spelleider, de Taskmaster, heel precies zijn omschreven. Ik zag mensen dubbel liggen bij het zo snel mogelijk opeten van meloenen, de Taskmaster haar afschuw uiten over de rotzooi die (volgens opdracht) o.a. in de keuken werd gemaakt en ik moest erg lachen om de poging van de groepjes om kaarsjes uit te blazen van een zo groot mogelijke afstand. Dat lukte niet iedere groep! Na afloop werd een bokaal uitgereikt aan het winnende team. Gekke Henkies, nog gefeliciteerd! En de rest heeft het ook goed gedaan, want de lachspieren waren weer goed getraind. Na de maaltijd werd – volgens goed gebruik van scouts – nog een kampvuurtje gestookt en genoten we van de avond.

Nou, ik heb dus al leuke dingen gezien. Maar er komt nog meer! Zaterdag is de vriendjesdag. Heb jij je vriendjes en vriendinnetjes al uitgenodigd? Ik heb stiekem even mogen kijken bij de organisatie en het wordt echt mega leuk!

En dan is er het speciale Pinksterkamp, ter gelegenheid van het jubileum. Ook daar zijn de voorbereidingen in volle gang. Ga gezellig mee, ook dat wordt een beregezellig weekend. Dat zijn de activiteiten voor komende tijd, maar het feestjaar is nog niet voorbij, dus ik vlieg zeker nog eens langs om verslag te doen of nieuws te brengen.

Bye bye, fly, fly

Raaf Reinoud (met de rood-witte sok)